Nieuws / in beeld

Immigranten zonder verblijfsstatus voelen zich vogelvrij.
Dit weekend gingen ze in gesprek met omwonenden van het Victoriapark en andere belangstellenden.

Hier een artikel uit her Eindhovens Dagblad over een theatrale ontmoeting van vier dagen bij onze Huiskamer.

Verslag door Kis over De Huiskamer

Hier volgt een gedeelte van een verslag gemaakt door enkele onderzoekers van KIS. Ze zijn een aantal malen bij ons geweest en hebben allerlei mensen vragen gesteld en waren aanwezig bij evenementen, Nederlandse les en willekeurige andere bijeenkomsten.
Het is niet het gehele verslag. Hier is het gehele verslag met vanaf blz 19 het verslag over de Huiskamer. Het geeft een indruk van de kwaliteit van ons werk, gezien door onbevooroordeelde wetenschappers van de organisatie KIS.

Wat is Kis?

Doel van Kennisplatform Integratie & Samenleving (KIS) is een fundamentele bijdrage te leveren aan een pluriforme en stabiele samenleving. De onderwerpkeuze bepaalt het platform door eigen kennis en inzicht én door de kennisbehoefte vanuit het werkveld en de samenleving. 

VPRO BOEKEN van 31/3/2019

Carolina Lo Galbo spreekt met onderzoekjournaliste Linda Polman over haar boek 'Niemand wil ze hebben'. Haar verhaal over het Europese 'vluchtelingenmanagement' begint in 1938. Het aantal Joden dat uit nazi-gebied probeerde te ontkomen was geëxplodeerd: er waren dringend opvangplaatsen nodig. Alle argumenten van West-Europese regeringen om de vluchtelingen níét binnen te laten waren dezelfde als nu. Wat is er terechtgekomen van de belofte van 'nooit meer' waarop het VN-vluchtelingenverdrag in 1951 was gebaseerd..

De film kun je hier bekijken

Film over Jongerenhuis en Trauma's bij vluchtelingen

Gemaakt door CALIS PRODUCTIES in opdracht van onze sponsors: KNR, FEMI en RC Maagdenhuis.

De film geeft weer, hoe problemen bij vluchtelingen t.g.v. een opgedaan trauma, worden gesignaleerd en hoe de vluchteling wordt geholpen.

De film kun je hier bekijken

Film van Woonbedrijf040 10 mei 2017

Het Jongerenhuis kreeg in september 2016 een nieuwe plek in de Ridderzaal van gebouw De Ridder in hartje Eindhoven. Er ontstond een ontmoetingsplek voor wereldburgers (vooral jongeren) uit alle windstreken. Hier kunnen mensen zichzelf ontwikkelen, vrienden ontmoeten, samen lunchen, sporten, leren en nog veel meer. De Huiskamer is een plek waar de jongeren zich veilig voelen, elkaar helpen en werken aan een betere toekomst. 

Het is een heel goed voorbeeld van hoe gebruikers van De Huiskamer (de wereldburgers) en de bewoners (senioren) van De Ridder elkaar vinden. Door bijvoorbeeld samen te eten, maken ze kennis met elkaars cultuur en eetgewoonten. In alle culturen is samen eten immers een goede manier om met elkaar in contact te komen. Daarom startte Het Jongerenhuis met een lunch in De Huiskamer. Ze maken er samen een succes van!!

 


De Huiskamer, Uitzending van Studio 040 van 28 september 2016

 

Over De Huiskamer